Stages

Wil jij graag ervaring opdoen bij de gemeente Ede? Leuk! We leren graag van jouw frisse blik en de kennis die je meeneemt van je opleiding. Jaarlijks begeleiden wij ongeveer 30 stagiairs van verschillende niveaus. De gemeente Ede is een erkend leerbedrijf. Op deze pagina vind je de beschikbare stagevacatures bij de gemeente Ede. Als er geen vacatures onderaan deze pagina staan, zijn er momenteel geen stagevacatures bij ons.

Tegenover jouw harde werk staat natuurlijk ook een beloning. Aan jou wordt er een maandelijkse stagevergoeding toegekend. Dit geldt niet voor kortdurende stages (snuffelstages). De hoogte van de stagevergoeding is € 400. Het maakt hierbij niet uit wat je niveau of opleiding is.

Bij bovenstaande vergoedingen gaan we uit van een voltijdstage van 36 uur. Loop je minder dan 36 uur stage? Dan krijg je een vergoeding naar rato.

Beschik je niet over een OV-kaart, dan vergoeden wij je reiskosten.

Als je start bij de gemeente Ede krijg je een begeleider. Hij of zij kan jou wat leren op het gebied van je studieonderwerp. Jouw stagebegeleider gaat aan de slag met het plannen en regelen van diverse kennismakingsgesprekken. Ook wordt een introductieprogramma voor je opgesteld en krijg je begeleiding om uiteindelijk je stageperiode succesvol af te ronden. Hij of zij is ook medeverantwoordelijk voor het beoordelen van de door jou uitgevoerde taken.

Bij een stageperiode van twee maanden of langer op basis van (gemiddeld) 36 uur per week, heb je recht op 8 uur verlof per maand met doorbetaling van de eventuele stagevergoeding. Dit verlof neem je op na overleg met je directe collega’s en je stagebegeleider.

Heb je nog een vraag over stage lopen bij de gemeente Ede? Mail dan naar stage@ede.nl of bel 14 0318.

Staat de perfecte stage voor jou niet bij de stagevacatures op deze pagina? Dan kun je een open sollicitatie voor een stage opsturen. Hiervoor stuur je een e-mail naar stage@ede.nl. Bij deze mail voeg je je cv en motivatiebrief toe. In de motivatiebrief vermeld je in ieder geval:

  • voor welke opleiding je stage wil lopen;
  • in welk leerjaar je zit;
  • in welke periode je stage wil lopen en hoeveel uur per week;
  • welke opdracht je van school hebt mee gekregen;
  • wat je graag wil leren tijdens je stage.

Nadat we jouw verzoek binnen hebben gekregen gaan we kijken of we een plek hebben binnen de organisatie die aansluit bij jouw stageverzoek. We proberen je binnen twee weken definitief bericht te geven over de mogelijkheden.