Stagiaire communicatie en/of multimedia design (Airborne Ede)

Stagiaire Communicatie en/of Multimedia Design, een echte smaakmaker

De afdeling Bestuur en Communicatie is dé schakel tussen inwoners en de gemeente. Een van de subteams is team Kabinet. Zij houden zich bezig met onderscheidingen, relatiemanagement, evenementen en herdenkingen. Als stagiaire ga je je bezighouden met de communicatie rondom de Airborne Ede-maand, waarin we 80 jaar vrijheid herdenken en vieren. Zo geef je gemeente Ede nóg meer smaak en draag je echt iets bij aan onze gemeente met meer dan 120.000 inwoners.

Voor 24-36 uur per week werk je:

 • Aan de vormgeving en creatie van offline/online content voor talloze communicatiemiddelen, zoals drukwerk, social media kanalen, (live) video en websites. Bijvoorbeeld op www.ede.nl/airborne
 • Samen met team Kabinet en het Mediateam.
 • Aan de organisatie, communicatie en uitvoering van grote projecten en evenementen. Met name Airborne Ede en 80 jaar Herdenken en Vieren, maar er gebeurt nog veel meer in Ede!
 • Samen met het communicatieteam binnen de afdeling dat zich bezig houdt met Airborne Ede.
 • Aan je eigen opdrachten van de opleiding en is er ruimte om creatieve nieuwe content te realiseren.
Solliciteer direct

Gemeente Ede, smaakmakers van de Veluwe

Een stage bij de gemeente Ede biedt jou de kans om ervaring op te doen in een maatschappelijke organisatie met meer dan 900 collega’s, in een breed werkveld. Jaarlijks begeleiden wij stagiairs van verschillende opleidinge, waarbij we mogelijkheden hebben voor zowel een snuffel-, meewerk- of afstudeerstage. De gemeente Ede is een erkend leerbedrijf.

De gemeente Ede zet in op diversiteit. Niet alleen op het gebied van geslacht, afkomst, geaardheid of leeftijd, ook op het gebied van talenten, kennis en vaardigheden. We geloven dat deze diversiteit ons in staat stelt onze maatschappelijke opgaven en uitdagingen aan te gaan. We werken daarom aan een cultuur waarin iedereen zich betrokken voelt.

Benieuwd wat Ede allemaal te bieden heeft? Bekijk de video en onze website! https://www.werkenbijede.nl/werken-bij-ede


Proef de sfeer

Welkom in het team van Bestuur en Communicatie. Zo’n 35 collega’s die je het best kan beschrijven als gemotiveerd, betrokken en professioneel. De afdeling bestaat uit het Mediateam, Communicatieadviseurs, Bestuursadviseurs en het Kabinet. Elk team wordt aangestuurd door een coördinerende senior medewerker. Wat ons bindt is bijdragen aan het realiseren van de Edese opgaven.

“…met ontzettend veel plezier en enthousiasme stage gelopen binnen gemeente Ede.

Ik ben blij dat ik mooie producten aan het Airborne onderwerp heb kunnen hangen. Ik kon al mijn creativiteit erin kwijt en verschillende media middelen aan het concept hangen, zonder dat er één buiten de boot zou vallen. Omdat ik op zoveel vlakken iets heb uit mogen werken, heb ik veel kennis op weten te halen. Zo heb ik veel mogen fotograferen, filmen en een tekst mogen schrijven. Dit laat zien hoe compleet de Airborne als opdracht is…”

- Stagiaire Multimedia Design, gemeente Ede 2022

Dit breng je mee als Stagiaire Communicatie en/of Multimedia Design

 • Je volgt een opleiding die goed aansluit op deze opdracht op hbo- of wo-niveau, zoals Communicatie, Journalistiek, Marketing & Eventmanagement, Multimedia Design of een andere relevante opleiding.
 • Je bent communicatief vaardig, creatief en gemotiveerd.
 • Je toont initiatief en bent flexibel, bij team Kabinet is geen dag hetzelfde.
 • Bij voorkeur ben je vanaf 1 februari 2024 (of eerder) beschikbaar voor deze stage.
 • De piek van de Airborne Ede-maand ligt in september 2024. We nodigen je van harte uit om backstage een kijkje te komen nemen bij onze grootste evenementen en/of om de uren van je stage flexibel met ons in te richten.

Breng je carrière op smaak

Voor al jouw inzet mag je rekenen op een beloning. Als stagiaire krijg je op basis van een 36-urige werkweek:

 • een stagevergoeding van €400 (hbo/wo) of €300 (mbo) bruto per maand.
 • bij een stageperiode van twee maanden of langer 8 uur verlof per maand.
 • de vrijheid om thuiswerken en op kantoor werken af te wisselen.
 • een begeleider die jou wat kan leren op het gebied van jouw studieonderwerp.
 • reiskostenvergoeding wanneer je niet beschikt over een studenten OV.

Smaakt dat naar meer?

Solliciteer dan via de sollicitatieknop. Deze vacature kent geen sluitingstermijn, zodra we elkaar gevonden hebben en de match is gemaakt, sluiten we de vacature. 

Goed om te weten: een online screening en referentiecheck kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces, net als de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Vragen over de vacature? Laat het siep.swinkels@ede.nl, corporate recruiter weten via 06-18693573 of siep.swinkels@ede.nl

Op zoek naar achtergrond informatie over Airborne Ede? Ga naar www.ede.nl/airborne en www.facebook.com/airborneede