Stagiaire communicatie (mediateam)

Stagiaire communicatie, een echte smaakmaker

De afdeling bestuur en communicatie is dé schakel tussen inwoners en de gemeente. Binnen het mediateam ga jij aan de slag met verschillende vormen van content en zorg jij ervoor dat inwoners weten wat er speelt. Zo geef je gemeente Ede nóg meer smaak. En daar ben je trots op, want je draagt echt iets bij aan onze hele gemeente met meer dan 120.000 inwoners. Voor 16-36 uur per week ben je als stagiaire communicatie bezig met het:

 • maken van content voor corporate communicatiemiddelen zoals o.a. social media kanalen en de website.
 • verlenen van webcare
 • creëren van multimedia design in tekst, beeld en video
 • behandelen en verwerken van persaanvragen
Solliciteer direct

Gemeente Ede, smaakmakers van de Veluwe

Een stage bij de gemeente Ede biedt jou de kans om ervaring op te doen in een maatschappelijke organisatie met meer dan 900 collega’s, in een breed werkveld. Jaarlijks begeleiden wij stagiairs van verschillende niveaus, waarbij we mogelijkheden hebben voor zowel een snuffel-, meewerk- of afstudeerstage. De gemeente Ede is een erkend leerbedrijf.

De gemeente Ede zet in op diversiteit. Niet alleen op het gebied van geslacht, afkomst, geaardheid of leeftijd, ook op het gebied van talenten, kennis en vaardigheden. We geloven dat deze diversiteit ons in staat stelt onze maatschappelijke opgaven en uitdagingen aan te gaan. We werken daarom aan een cultuur waarin iedereen zich betrokken voelt.

Benieuwd wat Ede allemaal te bieden heeft? Bekijk de video en onze website! https://www.werkenbijede.nl/werken-bij-ede


Proef de sfeer

Welkom in het team van Bestuur en Communicatie. Zo’n 35 collega’s die je het best kan beschrijven als gemotiveerd, betrokken en professioneel. De afdeling bestaat uit het Mediateam, communicatieadviseurs, bestuursadviseurs en het Kabinet. Elk team wordt aangestuurd door een coördinerende senior medewerker. Wat ons bindt is bijdragen aan het realiseren van de Edese opgaven.

“Op de afdeling Bestuur & Communicatie is het nooit helemaal stil. Je hoort altijd wel mensen kletsen of lachen. Het is een gezellig team met veel verschillende expertises waar je veel van kan leren.”

- Iris Heugen, communicatieadviseur

 

Dit breng je mee als Stagiaire communicatie

 • Je volgt een opleiding die goed aansluit op deze opdracht op hbo- of wo-niveau, zoals Communicatie, Journalistiek of een andere relevante opleiding.
 • Je bent communicatief vaardig, creatief, je toont initiatief en je kunt goed zelfstandig werken.
 • Bij voorkeur ben je vanaf 1 februari 2024 (of eerder) beschikbaar voor deze stage.

Breng je carrière op smaak

Voor al jouw inzet mag je rekenen op een beloning. Als stagiaire krijg je op basis van een 36-urige werkweek:

 • een stagevergoeding van €400 (hbo/wo) bruto per maand.
 • bij een stageperiode van twee maanden of langer 8 uur verlof per maand.
 • de vrijheid om thuiswerken en op kantoor werken af te wisselen.
 • een begeleider die jou wat kan leren op het gebied van jouw studieonderwerp.
 • reiskostenvergoeding wanneer je niet beschikt over een studenten OV.

 

Smaakt dat naar meer?

Solliciteer dan via de sollicitatieknop. Deze vacature kent geen sluitingstermijn, zodra we elkaar gevonden hebben en de match is gemaakt, sluiten we de vacature. 

Goed om te weten: een online screening en referentiecheck kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces, net als de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Vragen over de vacature? Laat het siep.swinkels@ede.nl, corporate recruiter weten via 06-18693573 of siep.swinkels@ede.nl