Renee Baris

De groeimogelijkheden en de grote vrijheid die ik hier heb, maken het werken bij Ede heel leuk! Ik heb veel keuzevrijheid in wat ik kan oppakken en waar ik me in mag ontwikkelen. Dat waardeer ik enorm. Mijn manager stimuleert dit ook. Die geeft ook aan dat ik vooral moet kijken wat er speelt, wat ik zelf leuk vind en hoe ik daarbij aan kan sluiten. Die verwacht van mij ook een proactieve houding hierin. Ook heb ik al de gelegenheid gehad om een semester van de opleiding bos- en natuurbeheer te volgen. Het is gewoon een feest, dat dat kan. Daar ben ik erg blij mee!

Instroom vanuit traineeship

Na mijn studie heb ik deelgenomen aan het traineeship Gelders Talent, een samenwerking van Gelderse gemeenten. Hier kon ik proeven aan diverse opdrachten bij verschillende gemeenten. In de derde ronde wilde ik graag een opdracht doen met natuur en landbouw. Dit sluit aan op mijn studieachtergrond. De gemeente Ede had zo’n opdracht. Ik wist al heel snel dat er een klik was met het vakgebied en met de collega’s. Gelukkig was de klik wederzijds. Na mijn traineeship kon ik instromen op een vaste functie. Met mijn functie lever ik een bijdrage aan een vitale, duurzame landbouwsector en robuuste natuurversterking in het buitengebied van Ede.

Begeleiding

Ik heb veel vertrouwen gekregen om zelf dingen op te pakken en hierin te groeien. Dat gun ik iedereen die in Ede aan de slag kan gaan. Ik ben nu projectleider van het uitvoeringsprogramma landbouwvoedsel. Dit is mijn eerste klus als projectleider. Dat ging niet gelijk vanzelf. Gelukkig kreeg ik goede begeleiding en kon ik ook altijd op steun rekenen van collega’s. Gaandeweg kreeg ik als feedback dat ik goed bezig was en dat ik het steeds meer onder de knie kreeg. Sommige taken zijn complex of heb ik nog geen ervaring mee. Het motiveert me om die dan toch op te pakken en eigen te maken. Dat is iets wat ik wil vasthouden in mijn loopbaan!