Stephan Pruik

Qua werkinhoud ben ik op het juiste moment binnengekomen. Driekwart van mijn tijd werk ik aan het project “World Food Center”, een herontwikkelingsproject op de kazerneterreinen. Hier komt grootschalige nieuwbouw; kantoren en woningen. Ik ben gestart aan het begin van dit langdurig project.  Het leuke van mijn werk is dat er geen dag hetzelfde is. Er gebeurt altijd wel iets dat niet voorzien is. Ik houd ervan om problemen op te lossen.

Fijne collega’s

Een aantal jaren geleden werkte ik als uitvoerder bij de aannemer. In die rol kwam ik in contact met de gemeente Ede. Mensen van Ede waarmee ik plezierig samenwerkte tipten mij voor de vacature van toezichthouder. Dit werk heb ik bijna 3 jaar gedaan. Daarna kwam er een gelijksoortige functie in mijn woonplaats Zwolle vrij en ben ik daarheen gegaan. Hier heb ik mij verder ontwikkeld en een opleiding tot directievoerder gevolgd. Al die tijd heb ik contact gehouden met collega’s uit Ede.

Terugkeer

Op het moment dat de functie van directievoerder in Ede vrij kwam ben ik gaan praten. We hebben een goed gesprek gevoerd en ik merkte dat het ging kriebelen. Ik miste mijn collega’s. Door mijn eerdere positieve ervaringen met Ede ben ik teruggekomen. De professionaliteit van het Ingenieursbureau en de werkwijze hier spreken mij aan. Door de grootte van het team heb ik een binding met het hele team. Met iedereen die hier werkt (projectleiders, directievoerders en toezichthouders) heb ik vanuit mijn rol als directievoerder affiniteit.

Hybride werken

De coronatijd heeft positief bijgedragen aan mijn terugkeer, omdat hybride werken nu de norm is. Dat maakt dat ik nu 3 dagen naar Ede reis en 2 dagen vanuit huis mijn werk kan doen. Dit is voor mij een ideale combinatie. De reistijd is voor mij zo goed behapbaar. Het voelt voor mij alsof ik teruggekomen ben van een lange vakantie.