Onderzoeksstagiair(e) Bedrijfsadministratie

Categorieën

 • Stage / Traineeship
 • 32 - 36 uur

Onderzoeksstagiair(e) Bedrijfsadministratie, een echte smaakmaker

De afdeling Bedrijfsadministraties is verantwoordelijk voor het voeren van de financiële administraties, die nodig zijn om de organisatie te ondersteunen en adviseren. Hierbij geven ze sturing op de bedrijfsvoering binnen de gemeente Ede. De afdeling zorgt voor de betrouwbaarheid en actualiteit van de administratie op de diverse exploitatierekeningen en de balans. Op dit moment hebben wij een begrotingsomvang van ruim 420 miljoen euro. Naast het voeren van deze (sub)administraties, ligt ook de rol van financial controller bij deze afdeling. Vanuit de planning & control cyclus verzorgt dit team verantwoordingsinformatie over het gebruik van de budgetten en adviseert het de budgethouders hierover. Zo geef je gemeente Ede nóg meer smaak. En daar ben je trots op, want je draagt echt iets bij aan onze hele gemeente met meer dan 120.000 inwoners. Voor 32-36 uur per week ben je als proactieve stagiair(e) bedrijfsadministratie bezig met bijvoorbeeld:

 • Organisatie breed onderzoek naar de huidige wijze van tijdschrijven en hierin verbeteracties en/of adviezen te geven, die helpend zijn in de toekomst meer opgavegericht te werken binnen de gemeente;
 • Onderzoek naar de huidige dekkingssystematiek van algemene Dienst/zelffinanciering (AD/ZF) en hiervoor advies uit te brengen voor een eenvoudigere en efficiëntere methodiek;
 • Onderzoek naar een methode voor het in kaart brengen van incidentele baten en lasten conform BBV-regelgeving en hiervoor advies uit te brengen voor een eenvoudigere en efficiëntere methodiek in vergelijking met de huidige.
Solliciteer direct

Gemeente Ede, smaakmakers van de Veluwe

Een stage bij de gemeente Ede biedt jou de kans om ervaring op te doen in een maatschappelijke organisatie met meer dan 900 collega’s, in een breed werkveld. Jaarlijks begeleiden wij stagiairs van verschillende niveaus, waarbij we mogelijkheden hebben voor zowel een snuffel-, meewerk- of afstudeerstage. De gemeente Ede is een erkend leerbedrijf. 

De gemeente Ede zet in op diversiteit. Niet alleen op het gebied van geslacht, afkomst, geaardheid of leeftijd, ook op het gebied van talenten, kennis en vaardigheden. We geloven dat deze diversiteit ons in staat stelt onze maatschappelijke opgaven en uitdagingen aan te gaan. We werken daarom aan een cultuur, waarin iedereen zich betrokken voelt.

Benieuwd wat Ede allemaal te bieden heeft? Bekijk de video en onze website! https://www.werkenbijede.nl/werken-bij-ede

Proef de sfeer

Welkom bij de afdeling Bedrijfsadministraties. 40 collega’s die je het best kan beschrijven als informeel en betrokken. De afdeling is verantwoordelijk voor het voeren van de diverse financiële administraties. Alle specialisaties hebben wij in huis. Hierdoor heb je altijd een sparringpartner voor jouw vraag. Je bent bij ons aan het juiste adres: wij zijn ambitieus en hebben een open cultuur en korte lijnen. Vertrouwen is de basis om met elkaar in gesprek te gaan. Zelfs, of juist wanneer we verschillen. Wat ons samenbrengt is de cultuur van de gemeente Ede waarin we ons thuis voelen.

Dit breng je mee alsstagiair(e) bedrijfsadministratie

Je bent het best te beschrijven als assertief en proactief. En om het af te maken sta je stevig in je schoenen en beschik je over een gezonde dosis overtuigingskracht. Je durft door te vragen en gaat graag zelf op onderzoek uit. Na goed onderzoek kan je een eigen mening vormen en ga je hierover graag met andere in gesprek.

Kortom, een echte inspiratiebron als stagiair(e) bedrijfsadministratie. Daarnaast:

 • Volg je een HBO- of WO-opleiding in de richting van bedrijfseconomie of bedrijfskunde;
 • Ben je beschikbaar voor 32-36 uur per week voor een periode van 4 tot 6 maanden (uren en periode in overleg);
 • Kennis over BBV is een pré.

Breng je carrière op smaak

Voor al jouw inzet mag je rekenen op een beloning. Als stagiair(e) bedrijfsadministratie krijg je op basis van een 36-urige werkweek:

 • een stagevergoeding van €400 bruto per maand.
 • (bij een stageperiode van twee maanden of langer) 8 uur verlof per maand.
 • de vrijheid om thuiswerken en op kantoor werken af te wisselen.
 • een begeleider die jou wat kan leren op het gebied van jouw studieonderwerp.
 • reiskostenvergoeding wanneer je niet beschikt over een studenten OV.

 

Smaakt dat naar meer?

Reageer dan via de sollicitatieknop. Deze vacature kent geen sluitingstermijn, zodra we elkaar gevonden hebben en de match is gemaakt, sluiten we de vacature. 

Goed om te weten: een online screening en referentiecheck kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces, net als de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Vragen over de vacature? Laat het Siep Swinkels weten via 06-18693573 of stage@ede.nl.